Öngondoskodás

Gyorstesztek szerepe az öngondoskodásban és a megelőzésben


A Diagpro Home Kft. célja a betegségek korai felismerésének elősegítése, hogy kezelésük időben elkezdhető legyen, ezzel támogatva a lakosság öngondoskodását. Az öngondoskodás egyik pillére az otthon kényelmében elvégezhető, mindig rendelkezésre álló gyorsteszt. Cégünk ezeket az otthon elvégezhető gyorstesztek kutatja fel világszerte és a megfelelő minőségű tesztek forgalmazását végzi Magyarországon. 


A pandémia jelentősen megnövelte a lakosság öngondoskodási hajlandóságát és ennek tulajdoníthatóan nagyon gyorsan épül az otthon elvégezhető tesztek piaca. 


Hogyan és honnan szerzi be a Diagpro Home Kft az általa forgalmazott teszteket?


A világ összes általunk ismert gyorsteszt gyártójával tárgyalunk és folyamatosan hozzuk forgalomba a diagnózisára alkalmas gyorsteszteket. Jelenleg a svájci Biosynex cég és az olasz Screen Pharma termékeit találtuk megfelelőnek (arra fókuszáltunk, hogy olyan gyártókkal szerződjünk, akik EU-n belül vállalják a felelősséget a minőségért és probléma esetén EU jogszabályok alapján kártalanítják a fogyasztót). 


Forgalmaz kínai termékeket is a Diagpro Home Kft?


Igen. 2021 januártól több kínai gyártó tesztjével is megjelentünk a hazai gyógyszertárakban. Tesztjeink kiválasztásánál minden esetben a megbízhatóság, megfelelő magas minőség vezet bennünket. Látjuk, hogy a magyar lakosság számára a nyugati árak sok esetben megterhelőek, míg egyes kínai gyárak minősége megközelíti az Európában gyártott tesztek minőségét, viszont árban kedvezőbbek.