Otthoni koronavírus-teszt pár perc alatt: de mikor használjuk?

Otthoni koronavírus-teszt pár perc alatt: de mikor használjuk?

A Biosynex otthon elvégezhető gyorstesztjének óriási előnye, hogy nagyon hamar, alig tíz perc elteltével megkapjuk az eredményt, ehhez pedig még az otthonunk kényelmét és biztonságát sem kell elhagynunk. Lássuk, hogy milyen esetekben érdemes ehhez a praktikus megoldáshoz fordulnunk!

 

 1) Ha észleljük a tüneteket

Jelenlegi tudásunk szerint a COVID-19 fertőzést az esetek legnagyobb részében láz, levertség, fáradtság és száraz köhögés kíséri. Emellett a betegek gyakran tapasztalják magukon a szag- és ízlelésvesztés, valamint az izomfájdalom tüneteit, időként pedig hasmenés, torokfájás, orrdugulás is együtt járhat a fertőzéssel. Amennyiben a fentiek közül egy vagy több tünet jelentkezik nálunk, bizony joggal gyanakodhatunk a koronavírus-fertőzésre. A Biosynex a makacsul nem múló tünetek első megjelenése után 13 nappal már képes vérmintából kimutatni a pozitivitást, mivel megfertőződés esetén ennyi idő után már megfelelő koncentrációban vannak jelen a szervezetben termelődő IgM antitestek. Fontos tudnunk, hogy ez a gyorsteszt nem a vírus jelenlétét, hanem az immunrendszerünk fertőzésre adott válaszát mutatja ki!

 2) Ha felmerül a gyanú

 A tapasztalat azt mutatja, hogy a koronavírus-fertőzések igen tekintélyes hányada ún. „csendes fertőzés” formájában megy végbe, azaz nem jelentkeznek a tünetek, ebből következően a fertőzött gyakran maga sem tudja, hogy találkozott a vírussal. Ezekben az esetekben különösen hasznos a Biosynex, amely az IgG antitestek jelenlétének kimutatása révén minden kételyt eloszlatóan képes megmutatni, hogy átestünk-e az elmúlt időszakban a koronavírus-fertőzésen.

Ha tehát tisztában akarunk lenni azzal, hogy korábban találkoztunk-e már a vírussal, emiatt pedig jelenleg védettséget élvezünk-e, első lépésként a legkézenfekvőbb megoldás az otthoni gyorsteszt elvégzése. Arról, hogy a gyorsteszt kiértékelését követően mi a következő javasolt lépés, a következő cikkünkben írunk részletesen.