Amit az Biosynex otthoni COVID-19 tesztről tudni kell

Amit az Biosynex otthoni COVID-19 tesztről tudni kell

Megérkezett Magyarországra a várva-várt megoldás: egyszerű, gyors és biztonságos tesztelés – a saját otthonunkban! A Diagpro Home az Izinta IVD-vel közösen elhozta a svájci Biosynex otthon elvégezhető gyorstesztjét.

Öntesztelés most először

Mostanáig a Magyarországon kapható gyorstesztek kizárólag professzionális felhasználásra kaptak engedélyt, kezelésükhöz és kiértékelésükhöz egyaránt egészségügyi képzettség szükséges. Ezzel szemben a Biosynex otthoni gyorsteszt az első, SARS-CoV-2 elleni antitestek kimutatására alkalmas, OGYÉI által engedélyezett teszt, amelyet magunk is egyszerűen, gyorsan és biztonságosan használhatunk otthoni körülmények között. A dobozban minden szükséges eszközt és információt megtalálunk az ujjbegyvérből történő mintavételhez és a kiértékeléshez. A Biosynex otthoni gyorsteszt nem PCR-típusú szűrővizsgálat, hanem a szervezet immunreakcióját mutatja ki klinikailag igazolt, rendkívül nagy pontossággal, hasznos segédeszközként a megváltozott mindennapokban.

Hogyan működik?

A COVID-19 becsült lappangási ideje 1 és 14 nap között mozog. A Biosynex gyorsteszt a SARS-CoV-2 elleni IgG és IgM antitestek vérben való jelenlétét mutatja ki, segítségével 13 nappal a tünetek – leggyakrabban láz, gyengeség, száraz köhögés –, észlelése után kimutatható a pozitivitás.

Az otthoni teszt ugyanakkor nagy segítséget jelent annak ellenőrzésében is, hogy tünetmentes hordozók vagyunk-e, esetleg a múltban lezajlott-e egy „csendes” megfertőződés.

A mellékelt pipettával ujjbegyvérből vett mintát cseppenthetünk a tesztkazettára, mely tizenöt perc elteltével megmutatja az eredményt. Ennek helyes leolvasásához részletes útmutatót találunk a dobozban. Amennyiben a teszt pozitív eredményt mutat, haladéktalanul forduljunk a háziorvosunkhoz!

 A svájci Biosynex által gyártott termék rendkívül nagy érzékenységű gyorsteszt, melyet klinikai diagnosztikai eredményekkel vetettek össze. Ennek alapján elmondható, hogy az IgM antitestek kimutatására az esetek 92,6%-ban képes, míg az IgG antitestek jelenlétét 100%-os megbízhatósággal jelzi.

Segítségével bármikor, néhány egyszerű lépésben azonnal eloszlathatjuk a bizonytalanságot, amennyiben felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, de ellenőrizhetjük azt is, hogy tudtunkon kívül átestük-e már a fertőzésen. Mindezt anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk otthonról. A  megbízható és precíz, svájci Biosynex otthoni gyorstesztetje a gyógyszertárakban, illetve gyógyászati segédeszköz szaküzletekben vásárolhatjuk meg.