Téli szünet után is fő a biztonság!

Téli szünet után is fő a biztonság!

Az iskola kötelező – a tesztelés nem?

Természetes módon minden szülő számára az a legfontosabb, hogy a gyermekeit biztonságban tudja. Az ünnepek elmúltával és a téli szünet végével azonban mindenki visszatér az intézményekbe és ezzel együtt a közösségbe. Az általános iskolák, óvodák és bölcsődék január 3-tól ismét nyitva tartanak, ezzel szemben a középiskolásokra egy hétnyi biztonsági okból bevezetett digitális munkarend vár, a nagyobbak így hét nappal később térhetnek vissza a jelenléti oktatásba. Az ilyen módon részlegesen meghosszabbított téli szünet alatt az oktatási-nevelési intézmények feladata volt a teljeskörű fertőtlenítés, a visszatérő gyerekeket pedig továbbra is a reggelente megszokott testhőmérséklet-méréssel várják.
 
Az intézmények felkészítése és a legtöbb helyen kötelező maszkviselés mellett azonban bőven van még mit tenni, ha szeretnénk a lehető legnagyobb biztonságban lenni a koronavírus-járvánnyal szemben. A felső-légúti megbetegedéssel eleve jobban sújtott téli hónapokban érdemes a tünetek megjelenésekor azonnal, és ellenőrzés céljából tünetmentesség esetén időről időre antigén-gyorstesztet végezni.
 
A kisebbek érthető módon ódzkodnak az orrból történő mintavételtől, szülőként pedig – kivált rendszeres tesztelés mellett – a legkevésbé sem szeretnénk rossz élményt okozni, miközben valóságban az ő egészségüket féltjük. Erre a problémára kiváló megoldás a Screen Italia COVID-antigén nyáltesztje, amellyel teljesen elkerülhetjük a kellemetlen pillanatokat. A mintavételhez elegendő, ha a gyermek beleköp az erre a célra kialakított köpőcsőbe, ezzel a feladattal pedig már az óvodás korosztálynak sem szokott meggyűlni a baja. A Screen Italia terméke nagy hatásfokú, rendkívül megbízható teszt, amellyel már a fertőzés korai szakaszában kimutatható a pozitivitás.
 

Teljes körű védettség a gyermekek számára is

 
A magyarországi oltási kampány fontos állomáshoz érkezett el múlt év decemberében azzal, hogy a Pfizer-BioNTech által gyártott vakcina engedélyt kapott a jelenleg oltható legfiatalabb korosztály, az 5-11 évesek körében.
A Kormány tájékoztatása szerint a decemberben megkezdődött, 5-11 éves korosztály számára szervezett oltási kampány során eddig országos szinten 38 ezren regisztráltak, 16 ezren pedig már időpontot is foglaltak a beadatáshoz. Erre azért van szükség, mert bár a vakcina-ellátottságra nem lehet panasz, a szállítmányok nem egyszerre érkeznek, az oltóanyagok hatékony felhasználásának megszervezése pedig összetett logisztikai feladat.
A teljes védettséget a gyerekek számára éppúgy, ahogyan a felnőttek esetében is, a vakcináció biztosítja, addig viszont teszteléssel folyamatosan visszajelzést kaphatunk arról, hogy gyermekünk megfertőződött-e a koronavírus által.
 

Forrás: https://kormany.hu/hirek/megkezdodott-az-5-11-ev-kozotti-gyerekek-oltasa

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/maruzsa-teli-szunetben-minden-iskolat-es-ovodat-ki-kell-takaritani