Antigén gyorsteszt: otthoni megoldás a fertőzés korai kiszűrésére!

Antigén gyorsteszt: otthoni megoldás a fertőzés korai kiszűrésére!

Végre itt a megbízható és könnyen elérhető megoldás arra az esetre, ha COVID-19 fertőzésre gyanakodunk: a ScreenItalia nyálmintát vizsgáló gyorstesztje a vírus antigénjét mutatja ki. Mostantól bárhol, bármikor, könnyedén meggyőződhetünk róla, hogy elkaptuk-e a koronavírus-fertőzést!

 

Antigén gyorstalpaló

Noha a koronavírus-járvány leküzdése érdekében jelentős lépéseket tettünk már, korántsem szabad azt hinnünk, hogy máris magunk mögött tudhatjuk a pandémiát és az ezért felelős COVID-19 vírust, különösen annak különféle mutációit. Sajnos úgy tűnik, hogy a vírus sikerrel adaptálódik a fennmaradás érdekében, az újabb és újabb vírusvariánsok ráadásul gyakran korábban nem megszokott tünetekkel, és nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek. Ezért kiemelten fontos, hogy ne csak az akár korábbi COVID-fertőzés, hanem ha a megfertőződés gyanúja felmerül, azonnal végezzük el a specifikus antigén-gyorstesztet is. Az antigén nem más, mint a szervezetünkbe bekerülő idegen anyag – ebben az esetben a koronavírust felépítő fehérje –, amelyet immunrendszerünk azonnal detektál. A ScreenItalia tesztjével már a megfertőződést követő első napokban is sikerrel kiszűrhető a koronavírusos megbetegedés, ami nagyban elősegítheti a gyógyterápiákhoz való gyors hozzáférést, valamint a fertőzöttek korai izolációjával hozzájárulhat a terjedés sikeres megfékezéséhez is.

 

Akár PCR helyett is gyorsteszt?

A fejlesztések során a ScreenItalia terméke fényesen bizonyított: a professzionális PCR-vizsgálattal ellenőrzött gyorsteszt 97 százalékos pontossággal mutatta ki a pozitivitást. Ezt a megbízható eredményt pedig egy patikákban és gyógyászati segédeszközboltokban beszerezhető, szinte bárhol és bármikor, nem invazív módszerrel történő mintavételt követően, mindössze 15 perc alatt elvégezhető teszt biztosítja. A PCR-tesztek, amellett, hogy kiértékelésük is hosszadalmas és rendkívül eszközigényes, kifejezetten kellemetlen mintavételt kívánnak meg. Ezzel szemben az OGYÉI engedéllyel rendelkező ScreenItalia tesztjéhez mindössze egy kevés nyálmintára van szükség ahhoz, hogy tünetekkel rendelkező pácienseknél teljes bizonyossággal, diagnosztikai értékkel kimondható legyen a pozitivitás.
 
A nyári nyaralások után, a munkahelyekre és az iskolapadba való tömeges visszatérés előtt fokozott szerepe lehet a kiterjedt tesztelésnek, melyre az antigén gyorsteszt egy kellemetlenségektől mentes, otthon is elvégezhető, ugyanakkor megbízható megoldást nyújthat.